De nye tider

Forandringsprocesserne banker på. Det er nye tider. Et opbrud – og et opgør – med “alt det gamle” er i gang. Varer produceres og sælges, men den tiltagende gennemsigtighed udfordrer måden, det sker på.

Gennemløbstiden i en fabriksproduktion er forbedret markant gennem de sidste år. Kommer det slut kunden til gode? På toppen er data hurtigere til stede, hvilket betyder langt mere sikkerhed og stabilitet omkring produktionsprocesserne – for slet ikke at tale om den tiltagende automatisering og robotteknologi, 3D print, m.m. Stykpris-omkostningerne falder, og oveni mindskes vedligeholdelsesomkostningerne. Nogle forsvinder endog helt! I tillæg kommer lønomkostninger under pres – dette på godt og ondt. Uagtet hvad – dette må komme slut kunden til gode. Derfor, kære læser – “kræv de rigtige priser af din udbyder”. Disse kompenseres nemlig i dag af leverandørerne både gennem lavere indkøbspriser, skyhøje bonusser plus en mængde andre tillægs tilskud. Der skal, rimelig vis, en anden (og retfærdig) fordeling til. De gamle omkostningstyper udhules. De gamle omkostningsmetoder (metodikker og opgørelser) er ikke længere relevante. Der skal “graves dybere” ikke mindst for at finde ind til sandheden.

Oveni ovennævnte skrumper afstanden mellem producent og aftager. Dyre (fordyrende) mellemled bliver på sigt overflødige. Vælger man således at undlade “at køre ind på teknologi vejen”, kører man ind i en blindgyde og “forsvinder”! Såkaldte “mellem marginaler” forsvinder indenfor de kommende år. Der er ganske enkelt ikke råd til at have dem længere.

Kære verden – vågn op og mærk efter. Er du på rette vej, og får du det ud af det, som DU rent faktisk skal? Får du det, som rent faktisk tilkommer dig? Dette kan dyberegående rådgivning blandt andet hjælpe dig med at finde ud af. Det er nye tider. Tidshorisonten – for at tage fat i dette – var i går. Løb derfor ikke efter tiden – løb med tiden.

Venlig hilsen

Jens Sørensen, The Wide View

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Mindset Jens Sørensen

    "I want to make a difference"

    I belive in: My inner outline - My attitude - My will

    I go for it. I do it: I investigate - I negotiate - I accelerate

    I reach my goals: I set Targets - I keep Focus - I Implement